Wat kun je verwachten?

Het is verstandig om je aan te melden zodra je weet dat je zwanger bent. Dan is de kans het grootst dat ik je wens om kraamzorg van mij te ontvangen kan waarmaken. Nadat je het inschrijfformulier hebt ingestuurd, neem ik binnen enkele dagen telefonisch contact met je op om de aanmelding te bevestigen. Als je graag eerst met mij een kennismaking wilt dan kom ik graag bij je thuis om te vertellen over de kraamzorg en om je wensen te bespreken. Gedurende je zwangerschap, tijdens je kraamtijd, maar ook daarna mag je bij vragen altijd contact opnemen.

Het contact zal de hele zwangerschap persoonlijk zijn. Ik kom bij je thuis voor een intakegesprek rond de 32e week. Ik leg uit wat je van de kraamzorg kunt verwachten en bespreek jullie wensen voor de kraamweek. Door persoonlijk contact te onderhouden kan ik de kraamzorg perfect afstemmen op jullie wensen.

De kraamperiode is niet alleen om te herstellen, maar ook om in alle rust te genieten van de baby en te wennen aan de nieuwe gezinssituatie.

Bij een thuisbevalling assisteer ik de verloskundige. Bij thuiskomst na een ziekenhuisbevalling mag je mij 24/7 bellen voor een eerste opstart. Mijn taak is vooral het intensief begeleiden en verzorgen van moeder en kind. De begeleiding en het opstarten van de borstvoeding vergt de eerste dagen veel aandacht. Kies je voor kunstvoeding dan begeleid ik je daar vanzelfsprekend ook bij.

In het begin zal ik een groot deel van de verzorging van jullie baby en het gezin op mij nemen. Geleidelijk laat ik deze zorg steeds meer aan jou en je partner over. Ook de broertjes en zusjes worden bij de zorg betrokken zodat ze aan de nieuwe situatie kunnen wennen. Een belangrijke taak van mij is om, in nauw contact met de verloskundige, de gezondheid van moeder en kind goed in de gaten te houden. Hygiëne is daarbij heel belangrijk daarom zorg ik onder andere voor een schoon bed, doe ik de was en reinig ik dagelijks de badkamer en het sanitair. Ook verzorg ik in overleg met jullie het ontbijt, de lunch en zonodig het avondeten.

Voordelen van Kraamzorg Hollands Kroon.

 • Je kiest je eigen kraamverzorgende
 • Kennismakingsgesprek en intakegesprek bij jou thuis
 • Voor, tijdens en na de bevalling maar ook na thuiskomst uit het ziekenhuis en in de kraamtijd één vertrouwd gezicht en aanspreekpunt
 • Geen extra kosten, alleen de wettelijke eigen bijdrage
 • Flexibel inzetbaar. Alles is bespreekbaar.

Wat kan je verder van Kraamzorg Hollands Kroon verwachten?

 • Gediplomeerde kraamverzorging
 • HKZ gecertificeerd
 • 24/7 beschikbaar voor bevallingsassistentie, zowel thuis als bij een poliklinische bevalling in het Noord-West Ziekenhuis in Alkmaar en Den Helder.
 • Bevallingscoach (Doula-kraamverzorgende)
 • Ingeschreven in het kwaliteitsregister van de kraamzorg (KCKZ).
 • Up to date bijgeschoold in
  • Borstvoeding
  • EHBO en reanimatie bij kinderen
  • Vroegsignalering, meldcode en SBS
  • Acute verloskunde met partusassistentie
  • Hechting tussen ouder en kind
 • Bekend met Dunstan babytaal

Kraamzorg Hollands Kroon vormt een samenwerkingsverband met het team KraamzorgPartners. Door deze samenwerking zijn al onze kraamgezinnen gegarandeerd van zorg. Samen bundelen wij onze krachten en wordt er samengewerkt op het gebied van kwaliteit van dienstverlening, certificering en scholingen.
Je ontvangt dus gegarandeerde zorg. Mocht het gebeuren dat je tegelijk met een ander kraamgezin bevalt, dan wordt er door mij, indien nodig, een andere kraamverzorgende geregeld.

Graag meer informatie